Przygotowanie:1 godzina 20 minut
1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Fasolkę obierz i krótko ublanszuj. Bób wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i obierz z łupin. Posiekaj grubo cebulę i czosnek. Cukinię pokrój na nieduże kawałki.
2. Filet oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, ułóż filet i przyrumień z obu stron. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika na 6-7 minut, żeby mięso dopiekło się w środku. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu „odpocząć” przez 2-3 minuty.
3. W tym czasie, na tę samą patelnię, wlej resztę oliwy, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij, dodaj cukinię. Po 3 minutach wrzuć fasolkę. Smaż razem przez minutę, dołóż szpinak. Kiedy listki zmiękną, wrzuć rodzynki i bób. Wlej ocet balsamiczny, gotuj przez 2 minuty, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z palnika, wsyp natkę.
4.Mięso pokrój na plastry. Warzywa podziel na porcje, na wierzchu ułóż filet z kurczaka.