4 małe tortilla wraps (po 30 g) lub 2 duże (po 60 g)
4 łyżki tartego sera (gouda, mozzarella, edam)
2 łyżki keczupu
1/2 łyżki oliwy
Przyprawy:
Sól
Słodka papryka
Kmin rzymski
Cynamon
Suszone oregano
Salsa:
1/2 mango
1/2 awokado
2 łyżki soku z limonki
1 mała chili
1/2 małej czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanej kolendry
1/2 łyżki oliwy
Do podania (opcjonalnie):
2-3 łyżki sosu BBQ
Sposób przygotowania:
Filet oprósz solą i słodką papryką. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez ok. 25 minut.
Fasolę osącz z zalewy, przelej zimną wodą, wrzuć do miski, rozgnieć widelcem. Dodaj keczup, przypraw kminem, oregano, papryką i szczyptą cynamonu.
Przygotuj salsę. Mango i awokado obierz. Pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki. Dodaj posiekaną czerwoną cebulę, chili, kolendrę i oliwę, wymieszaj.
Filet wyjmij z piekarnika, przestudź przez chwilę, pokrój na cienkie plastry.
Wrapy posmaruj pastą z fasoli, posyp połową sera. Na połówce każdego placka ułóż plastry kurczaka, posyp resztą sera, złóż na pół. Jeśli wykorzystujesz duże wrapy, po złożeniu przetnij je na pół.
Rozgrzej dużą patelnię i podgrzej placki z obu stron. Podawaj z salsą i sosem BBQ, jeśli chcesz.
Do przepisu polecamy:
Siedziba Firmy SuperDrob S.A. ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
e-mail:
sekretariat@superdrob.pl tel.: 00 48 22 77 90 600
fax: 00 48 22 77 90 615