Kurczak Sielski
Kurczak Sielski Favicon

Dowiedz się więcej

Oto właśnie Kurczak Sielski!

Mieszkaniec polskiego gospodarstwa. Antybiotyki są mu obce, za to do woli zajada się swoimi ulubionymi zbożami,
w tym kukurydzą, której zawdzięcza delikatnie złotawą barwę. Nigdzie się nie spieszy, więc może rosnąć wolniej niż zwykłe kurczaki.

Chów bez
antybiotyków

Kurczak Sielski w całym procesie chowu nie otrzymuje antybiotyków, ani żadnych preparatów leczniczych.

Żywienie
roślinne

Kurczak Sielski zajada się tym, co lubi najbardziej: zbożami
z dodatkiem marchwi, witamin
i składników mineralnych. Dodatek ekstraktów czosnku
i ziół naturalnie wzmacnia odporność Kurczaka Sielskiego.

Rośnie wolniej niż zwykły kurczak

Kurczak Sielski nigdzie się nie spieszy. Z dala od wielkich aglomeracji miejskich, od tłoku, pośpiechu ma idealne, sielskie warunki, by rosnąć wolniej. Nawet o 30% niż standardowy kurczak.

100% z polskich gospodarstw

Kurczak Sielski jest tak soczysty i aromatyczny, bo w miejscu,
z którego pochodzi panują proste zasady. Cierpliwość. Hojność. Szczerość. Każdego dnia doglądany jest przez gospodarzy, którym ufamy. Są naszymi sprawdzonymi
i doświadczonymi hodowcami.

Kurczak Sielski Favicon

Poznaj nasze przepisy

Nogi pieczone z dynią i jabłkami

Quesadilla z kurczakiem, fasolą i salsą z mango

Filet z warzywami po Sycylijsku

Zupa azjatycka ze skrzydełkami

Skrzydełka po koreańsku z sezamem i szczypiorkiem

Bowl z udzikiem z kurczaka i chrupiącymi warzywami i sosem tzaziki

# Sielskieżycie