„Kurczak Sielski to produkt wyjątkowy. Z przyjemnością rekomenduję Kurczaka Sielskiego z chowu bez antybiotyków jako wyjątkowy produkt kulinarny. Kurczak Sielski zachwyca gości Restauracji Pałacowej w Hotelu Anders **** w Starych Jabłonkach. Cenię go za wyjątkowy, unikatowy smak oraz teksturę mięsa. Jego jakość przekonała największych smakoszy w Polsce, a proces przedłużonego chowu i sposób żywienia sprawia, że potrawy przygotowane z Kurczaka Sielskiego smakują niebanalnie”.
„Kurczak Sielski oprócz bardzo ważnych walorów produktowych przekonuje szefów kuchni i właścicieli restauracji smakiem, aromatem i strukturą mięsa, co sprawia, że nie jest to zwykły kurczak. Zawdzięcza to całemu procesowi chowu i produkcji począwszy od jaja do gotowego produktu. Przy każdym daniu dostrzegam dużo lepsze walory kulinarne tego mięsa. Widać też, że struktura mięsa Kurczaka Sielskiego jest dojrzała, bardziej wykwintna, kremowa i wyrazista w smaku. Dzięki temu z Kurczaka Sielskiego możemy wyodrębnić aż 26 elementów(!!!), które przygotowane według odpowiedniej sztuki kulinarnej dadzą nam niepowtarzalną esencję na talerzu”.