Mieszkaniec polskiego gospodarstwa. Antybiotyki są mu obce, za to do woli zajada się swoimi ulubionymi zbożami, w tym kukurydzą, której zawdzięcza delikatnie złotawą barwę. Nigdzie się nie spieszy, więc może rosnąć wolniej niż zwykłe kurczaki.
Kurczak sielski jest tak soczysty i aromatyczny, bo w miejscu, z którego pochodzi panują proste zasady. Cierpliwość. Hojność. Szczerość. Każdego dnia doglądany jest przez gospodarzy, którym ufamy. Są naszymi sprawdzonymi i doświadczonymi hodowcami.
Kurczak Sielski w całym procesie chowu nie otrzymuje antybiotyków, ani żadnych preparatów leczniczych.
Kurczak Sielski zajada się tym, co lubi najbardziej: zbożami z dodatkiem marchwi, witamin i składników mineralnych. Dodatek ekstraktów czosnku i ziół naturalnie wzmacnia odporność Kurczaka Sielskiego.
Kurczak Sielski nigdzie się nie spieszy. Z dala od wielkich aglomeracji miejskich, od tłoku, pośpiechu ma idealne, sielskie warunki, by rosnąć wolniej. Nawet o 30% niż standardowy kurczak.
Miękkie, soczyste, aromatyczne. Takie jest właśnie nasze świeże mięso. Proste zasady, chów bez antybiotyków, pośpiechu, pod czujnym okiem hodowców z polskich gospodarstw… sprawiają, że znakomicie smakuje prosto z piekarnika i patelni, a smak esencjonalnego rosołu przywołuje najsmaczniejsze wspomnienia z dzieciństwa.
A proste zasady w kuchni? To przepis na prosty w przyrządzeniu i zdrowy obiad dla całej rodziny. To radość, harmonia i smak domowego obiadu… prosto z piekarnika. To gotowe dania, dzięki którym będziesz miał więcej czasu dla siebie i dla tych, których kochasz najbardziej.
Każdą z tych potraw podasz swoim najbliższym z radością i pewnością, że dajesz im to, co najlepsze z drobiu. Mięso Kurczaka Sielskiego jest soczyste, miękkie i aromatyczne, co potwierdzają cykliczne badania laboratoryjne.
Bo przecież tak ważne jest, abyśmy dbali o pełnowartościowe dania, bogate w białko i wartości odżywcze, które pochodzą wprost ze szlachetnego mięsa, jakim jest Kurczak Sielski z chowu bez antybiotyków.
Zobacz, co możesz przyrządzić z Kurczaka Sielskiego krojonego na 7 elementów
Czym jest współczesna sielskość? To dystans, czas dla siebie i mądre żywieniowe wybory. To wykorzystanie każdej okazji, by zwolnić obroty.
Odrobinę sielskości do życia zabieganych ludzi wprowadza Kurczak Sielski. Jak? Przez filozofię swoich produktów. Bo Sielski to mięso z rosnących wolniej, dobrze karmionych kurczaków. To produkty wysokiej jakości i gotowe dania, dzięki którym można oszczędzić czas i zająć się, czymś naprawdę sielskim…