STRONA GŁÓWNA
O NAS
PRODUKTY
PRZEPISY
#SIELSKIEŻYCIE
POLECAJĄ NAS
KAMPANIA
KONTAKT
CERTYFIKATY
ESTRAGONOWA POTRAWKA Z KURCZAKA SIELSKIEGO Z GROSZKIEM I PIECZARKAMI
SKŁADNIKI (PORCJA DLA 2 OSÓB)
250g mięsa z rosołu z Kurczaka sielskiego
½ szklanki rosołu z kurczaka Sielskiego (lub wymiennie 1 filet z kurczaka sielskiego ok 250g + ½ szklanki wody + ½ kostki rosołowej drobiowej)
6 średnich pieczarek
½ szklanki groszku mrożonego
2 łyżki estragonu suszonego
100 ml śmietanki 30%
Sól, pieprz do smaku
Mięso z rosołu pokrój na kawałki.
Włóż do garnuszka, zalej rosołem lub pokrój surową pierś z kurczaka i zalej wodą z dodatkiem kostki rosołowej.
Dodaj suszony estragon.
Zagotuj – w przypadku mięsa z rosołu lub gotuj 10 minut pod przykryciem w przypadku surowego mięsa.
W międzyczasie pokrój w ćwiartki pieczarki i zarumień na maśle.
Dodaj je do mięsa w wywarze.
Dodaj groszek i gotuj jeszcze 5 minut.
Na koniec dolej śmietankę, dopraw solą i pieprzem (według uznania).
Zagotuj.
Serwuj z ryżem lub dowolną kaszą.
Siedziba Firmy SuperDrob S.A.
ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
e-mail:
sekretariat@superdrob.pl
tel.: 00 48 22 77 90 600
fax: 00 48 22 77 90 615
Facebook
Instagram
STRONA GŁÓWNA
O NAS
PRODUKTY
PRZEPISY
#SIELSKIEŻYCIE
POLECAJĄ NAS
KAMPANIA
KONTAKT
CERTYFIKATY
Polityka prywatności