ESTRAGONOWA POTRAWKA Z KURCZAKA SIELSKIEGO Z GROSZKIEM I PIECZARKAMI

SKŁADNIKI (PORCJA DLA 2 OSÓB)

  • 250g mięsa z rosołu z Kurczaka sielskiego
  • ½ szklanki rosołu z kurczaka Sielskiego (lub wymiennie 1 filet z kurczaka sielskiego ok 250g + ½ szklanki wody + ½ kostki rosołowej drobiowej)
  • 6 średnich pieczarek
  • ½ szklanki groszku mrożonego
  • 2 łyżki estragonu suszonego
  • 100 ml śmietanki 30%
  • Sól, pieprz do smaku
  1. Mięso z rosołu pokrój na kawałki.
  2. Włóż do garnuszka, zalej rosołem lub pokrój surową pierś z kurczaka i zalej wodą z dodatkiem kostki rosołowej.
  3. Dodaj suszony estragon.
  4. Zagotuj – w przypadku mięsa z rosołu lub gotuj 10 minut pod przykryciem w przypadku surowego mięsa.
  5. W międzyczasie pokrój w ćwiartki pieczarki i zarumień na maśle.
  6. Dodaj je do mięsa w wywarze.
  7. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 5 minut.
  8. Na koniec dolej śmietankę, dopraw solą i pieprzem (według uznania).
  9. Zagotuj.
  10. Serwuj z ryżem lub dowolną kaszą.
Siedziba Firmy SuperDrob S.A.
ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
e-mail: sekretariat@superdrob.pl
tel.: 00 48 22 77 90 600
fax: 00 48 22 77 90 615