Połącz 1 łyżeczkę miodu z 2 łyżeczkami octu balsamicznego i 2 łyżeczkami oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego. Całość energicznie wymieszaj.
Filet z kurczaka Sielskiego umyj, pokrój w cienkie paski.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i smaż do zarumienienia z obu stron.
Opcjonalnie przygotuj mięso dzień wcześniej w aromatycznej i pikantnej marynacie. Natrzyj paski kurczaka solą, skórką cytryny, imbirem i płatkami chilli.
Sałatę wsyp do miseczki.
Dodaj pokrojone w kostkę buraki, gruszkę, usmażone filety z kurczaka Sielskiego i orzechy włoskie.
Polej sosem.
Serwuj od razu po przyrządzeniu.
Siedziba Firmy SuperDrob S.A. ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
e-mail:
sekretariat@superdrob.pl tel.: 00 48 22 77 90 600
fax: 00 48 22 77 90 615