GOTOWE DO PIEKARNIKA

A proste zasady w kuchni? To przepis na prosty w przyrządzeniu i zdrowy obiad dla całej rodziny. To radość, harmonia i smak domowego obiadu… prosto z piekarnika. To gotowe dania, dzięki którym będziesz miał więcej czasu dla siebie i dla tych, których kochasz najbardziej.

Propozycja przygotowania:

Piekarnik nagrzać do temp. 180°C z termoobiegiem lub bez termoobiegu do temp. 200°C.
Fileta wstawić do nagrzanego piekarnika w tacce aluminiowej z folią do pieczenia, nie zdejmować folii.

Czas pieczenia:

Piec 30-40 minut, 5-10 minut przed końcem pieczenia zdjąć z tacki folię w celu przyrumienienia powierzchni fileta.

Składniki:

Mięso bez skóry z nogi kurczaka (76%): boczek wędzony (10%) (boczek wieprzowy•. sól, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu), śliwki suszone (9%) (śliwki suszone. olej słonecznikowy. substancja konserwująca: sorbinian potasu), woda, aromat naturalny, sól. błonnik grochowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA
NA 100G SUROWEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna 605 kJ/144 kcal Tłuszcz 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g Węglowodany 1g w tym cukry 0,2 g Białko 20,2 g Sól 1,3 g

MIĘSO Z KURCZAKA SIELSKIEGO Z CHOWU NA PROSTYCH ZASADACH:

100% z polskich gospodarstw

Pasza roślinna bez surowców GMO

Z dodatkiem składników mineralnych i witamin.

5 polskich zbóż

Kukurydza, pszenica, pszenżyto, jęczmień, owies.

Rośnie wolniej niż zwykły kurczak

Nawet o 30% niż standardowy kurczak.

Propozycja przygotowania:

Piekarnik nagrzać do temp. 180°C z termoobiegiem lub bez termoobiegu do temp. 200°C.
Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika w tacce aluminiowej z folią do pieczenia, nie zdejmować folii.

Czas pieczenia:

Piec 35-45 minut, 5-10 minut przed końcem pieczenia zdjąć z tacki folię w celu przyrumienienia powierzchni roladki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
NA 100G SUROWEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna 698 kJ/167 kcal Tłuszcz 9,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g Węglowodany 5,3 g w tym cukry 0,9 g Białko 25,7 g Sól 1,6 g

MIĘSO Z KURCZAKA SIELSKIEGO Z CHOWU NA PROSTYCH ZASADACH:

100% z polskich gospodarstw

Pasza roślinna bez surowców GMO

Z dodatkiem składników mineralnych i witamin.

5 polskich zbóż

Kukurydza, pszenica, pszenżyto, jęczmień, owies.

Rośnie wolniej niż zwykły kurczak

Nawet o 30% niż standardowy kurczak.

Propozycja przygotowania:

Piekarnik nagrzać do temp. 180°C z termoobiegiem lub bez termoobiegu do temp. 200°C.
Usunąć banderolę, kurczaka wyjąc z kartonowej tacki i w woreczku do pieczenia wyłożyć na blachę, nie przekłuwać folii.

Czas pieczenia:

Piec 100-130 minut w zależności od ustawionej temperatury i wielkości tuszki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
NA 100G SUROWEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna 534 kJ/171 kcal Tłuszcz 3,1 g Węglowodany 4,1 g w tym cukry 0,7 g Białko 15,6 g Sól 1,7 g

MIĘSO Z KURCZAKA SIELSKIEGO Z CHOWU NA PROSTYCH ZASADACH:

100% z polskich gospodarstw

Pasza roślinna bez surowców GMO

Z dodatkiem składników mineralnych i witamin.

5 polskich zbóż

Kukurydza, pszenica, pszenżyto, jęczmień, owies.

Rośnie wolniej niż zwykły kurczak

Nawet o 30% niż standardowy kurczak.

Siedziba Firmy SuperDrob S.A.
ul. Armii Krajowej 80, 05-480 Karczew
e-mail: sekretariat@superdrob.pl
tel.: 00 48 22 77 90 600
fax: 00 48 22 77 90 615